Bir süre önce yeni MacBook modellerini tanıtan Apple, yeni ürünler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu süreçte şirketlerin başını en çok ağrıtan sorun ise sızıntılar. Söz konusu sızıntıların son kurbanı ise ABD‘li teknoloji devinin üzerinde çalıştığı yeni iMac oldu.

Abone OL

Sene başlarında ilk M1 işlemcili masaüstü bilgisayarını piyasaya süren şirketin yeni bir model üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Böylelikle ürünün adının ne olacağı ve özellikleri ile ilgili söylentiler de başlamış oldu. İşte yeni iMac Pro hakkındaki ilk bilgiler…

iMac Pro hakkındaki söylentiler

Muhtemel ismiyle ”iMac Pro”, Apple‘ın MacBook Pro modellerinde tanıtılan M1 Pro ve M1 Max çiplerine sahip olacak. Ayrıca bir ek yapılandırma olası ihtimaller arasında. Yeni nesil cihazın ekranının ise 27 inçlik bir mini LED ile geleceği iddia ediliyor. Ancak önceki söylentiler, daha büyük bir ekrana sahip olacağı yönündeydi.




Söylenenlere göre, 24 inçlik ekrana sahip iMac‘in aksine iMac Pro, koyu çerçevelere sahip olacak. Ayrıca çerçeveler küçültülebilecek. Cihaz, tasarım açısından 24 inçlik iMac‘e ve Pro Display XDR‘ye benzeyebilir. Ayrıca görünüşe göre Apple, yeni cihazı için Face ID‘yi test ediyor. Fakat bu, henüz kullanımı onaylanmış bir özellik değil.

Serinin temel modelinde, 16GB bellek ve 512GB depolama alanı bulunacak. Ayrıca tüm modellerde MacBook Pro‘da olduğu gibi bir HTMI bağlantısı, bir SD kart yuvası ve birkaç USB-C/Thunderbolt bağlantı girişi mevcut olacak. Bunların yanında Apple‘ın şarj cihazında bir internet girişinin de olacağı söyleniyor.


Söylentilerin ışığında, yeni iMac Pro‘nun fiyatının 2 bin dolar ya da üzerinde bir fiyatla geleceğini düşünüyoruz. Türkiye için tahmini fiyat henüz bilinmiyor. Yeni nesil ürünün, 2022 yılının ilk yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Mevcut Intel tabanlı 27 inç iMac modelleri, tahtı yeni iMac Pro‘ya bırakacak gibi gözüküyor.

Büyük ekranlı bir iMac söz konusu mu ?

Önceki söylentilerde geçen daha büyük ekrana sahip iMac hakkında şimdiki sızıntılarda bir bilgi mevcut değil. Ancak Bloomberg‘te çalışan Mark Gurman böyle bir cihazın yapım aşamasında olduğunu doğruladı. Apple‘ın daha öncesinde 24 inçlik ürün üzerinde çalışmak için, büyük ekranlı iMac çalışmalarını durdurduğunu açıkladı. Ancak söz konusu iMac çıktığına göre şirket, büyük bir iMac için çalışmalarına geri dönebilir. Ayrıca ekran analisti Ross Young da Apple’ın yeni mini LED ekranlı ve ProMotion teknolojisine sahip yeni bir ürün üzerinde çalıştığını söyledi.