Günümüzde kripto para denildiğinde birçok kişinin aklına Binance geliyor. Changpeng Zhao tarafından ilk olarak Çin’de kurulan ve daha sonra Çin’in kripto para düzenlemeleri nedeniyle genel merkezini Malta’ya taşıyan Binance, 2018 yılından bu yana dünyanın en büyük kripto para borsası.

Kripto paralar ve borsalar için ülkemizde çeşitli düzenlemelere imza atılırken, bugün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Binance kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao arasında bir görüşme gerçekleştirildi. Bu görüşmenin yapıldığı Twitter üzerinde paylaşılan ekran görüntüsü ile duyuruldu.

Nureddin Nebati, Changpeng Zhao ile görüştü

Nureddin Nebati’nin Twitter hesabında yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: Binance kurucusu Sayın Changpeng Zhao ile video konferans aracılığıyla bir görüşme gerçekleştirdik. Blokzincir ekosistemi, kripto varlıklar konularında değerlendirmeler yaptık.



Görüşmede yer alan bir diğer isim olan Gleb Kostarev ise 4 yılı aşkın süredir Binance’de çalışıyor ve şu anda Asya Bölge Başkanı olarak görev yapıyor. Bu görüşme ülkemizdeki kripto para camiası tarafından olumlu bir gelişme olarak karşılanırken, görüşmenin detayları büyük bir merak konusuna dönüştü.

Bakan tarafından yapılan açıklama dışında görüşmenin detayları şu anda bilinmezliğini koruyor.