Kripto para piyasasında uzun bir süredir düşüş dönemi yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl 64 bin dolar seviyesiyle rekor kıran BTC, bir düşüş yaşadıktan sonra tarihi zirvesini yaparak 69 bin dolar seviyesine kadar yükseldi. Fakat 18 Haziran itibariyle 17 bin 622 dolara kadar geriledi. Şu anda toparlama sürecinde olduğu tahmin ediliyor. Ancak Wall Street yatırımcılarının Bitcoin tahminleri aksini gösteriyor.

Wall Street, Bitcoin düşecek diyor!

Geçtiğimiz ay 17 bin 622 dolara kadar düşen BTC, son dönemde 18 ila 22 bin dolar arasında dolaşıyor. Gideceği güzergah ise şu an için belirsiz gibi gözüküyor. Kripto yatırımcılarının bir kısmı 30 bin dolara doğru yukarı yönlü hareket beklediğini söylüyor. Bir kısmı ise bir düşüş rekorunun daha gelmesini beklediklerini ifade ediyor.


950’den fazla Wall Street yatırımcısı ile gerçekleştirilen ankette Bitcoin hakkında bazı sorular soruldu. Bunların başında ise BTC’nin yeni hedefinin 30 bin dolar mı yoksa 10 bin dolar mı olduğu yönündeki soru dikkatleri çekti.


Katılımcıların yüzde 60’dan fazlası Bitcoin’in 10 bin dolar seviyesine kadar düşeceğine inandığını, yani satış yapılması gerektiğini söyledi. Yüzde 40’a yakın bir oran ise ufak bir düşüş daha yaşansa bile 10 bin seviyesine gelmeden 30 bin dolara çıkacağını yani aslında şu anda alım fırsatı olduğuna inandıklarını belirtti.

Aslında anket, kripto para birimlerinin katılımcılar arasında oldukça kutuplaştırıcı bir konu olduğunu gösterdi. Katılımcıların yüzde 28’i dijital varlıkların finansın geleceği olduğunu söyledi. Fakat yüzde 20’si de bunların değersiz olduğunu belirtti.

NFT tarafında ise durum biraz kötü gözüküyor. Zira bu konudan bahseden birçok yatırımcı onları sadece sanat projeleri olarak gördüğünü belirtti. Bu kişilerin ise yalnızca yüzde 9’u dijital koleksiyonların uygun bir yatırım fırsatı olarak hizmet edebileceğini düşünüyor. Yani yüzde 91’i NFT’ye yatırımı desteklemiyor.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!