Sürekli çalkantılı bir dönem yaşayan akıllı telefon dünyası için yeni bir çıkmaz yolda gözüküyor. Bir akıllı telefonun üzerinden zaman geçtikçe, şirketler de destek sağlamak için daha az sorumluluk hissedecek. Buna rağmen son zamanlarda işler daha farklı işliyor. Bugünkü haberlere göre Xiaomi, birçok cihaz için desteğini tamamen kesiyor. İşte detaylar!

Xiaomi, yedi model için satış sonrası hizmeti kesiyor

Android’in başlangıcından farklı olarak günümüzde Android OEM’ler uzun bir yazılım desteği sağlama eğiliminde. Bu eğilimin olmaması durumunda ise şirketler pek çok kullanıcısını kaybediyor. Bu bakımdan birçok OEM hem donanım hem de yazılım parçalarında uzun süreli bir destek sağlıyor.



Bu şirketler arasında yer alan Xiaomi ise akıllı telefonlar için satış sonrası destek ve yazılım konusundan iyi iş çıkaran markalar arasında yer alıyor. Şirket, sayısız Xiaomi akıllı telefon ve Redmi cihazları için güncelleme sunuyor. Ancak şirket bugün, Xiaomi Mi Mix 3 5GRedmi 6 Pro ve diğer cihazlar için satış sonrası hizmet ve desteğini tamamen kesiyor.


Şirket, yaptığı açıklamayla bu cihazlar için hizmetin durdurulduğunu resmen duyurdu. Buna göre artık resmi bakım ve satış sonrası servis almayacak yedi Xiaomi ve Redmi akıllı telefon yer alıyor. Şirketin açıklamasına göre herhangi bir destek almayacak cihazlar şu şekilde:

  • Mi Max 3 (5G)
  • Xiaomi Mi Discovery Edition (şeffaf)
  • Mi 8 Screen Fingerprint 
  • Xiaomi Mi Mix 3 (5G)
  • Xiaomi Mi Play
  • Xiaomi Redmi S2
  • Xiaomi Redmi 6 Pro


Şirketin yaptığı duyuruya göre üretici artık satış sonrası servis için yedek parça tedarik etmeyecek. Aynı zamanda bakım malzemelerinin yasal tedarik süresini aşması sorunu da yer alıyor. Bu nedenle, Xiaomi satış sonrası hizmetleri, sizlere bakım ve satış sonrası hizmetleri sunmayacak.

Tüm bu bilgilerin yanı sıra modellerin çoğunun 2018 senesinde piyasaya sürüldüğünü de belirtmek gerekiyor. Ayrıca ortaya çıkan raporlara göre, bazı kullanıcılar MIUI 13.5’i beklerken, Xiaomi MIUI 14‘ün geliştirilmesiyle meşgul oluyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!