Başta Amerika Birleşik devletleri olmak üzere 19 ülkede hizmet veren Amazon Prime’ın Türkiye’de de hizmet vermeye başlamasının ardından Amazon Prime ve Amazon Prime üyeliği hakkında birçok araştırma yapılmaya başlandı.

Amazon Prime Nedir?

Amazon kullanıcılarına birçok kolaylık ve yeni özellik sunan Amazon Prime, kargo avantajlarının yanı sıra dijital film, müzik ve fotoğraf gibi birçok avantaj da sağlamaktadır. Kullanıcılar Amazon Prime’a üye olarak hem alım hem de satım işlemlerinde uzun süre kargo bekleme zorunda kalmıyor. Amazon Prime kullanıcılarına sunulan hızlı kargo özelliği ile alışverişler daha hızlı bir hale geliyor.

Bunun yanında Amazon prime hizmetinin içerisinde Amazon prime Music, Amazon Prime Photos, Amazon Prime Video, Amazon Prime Reading ve Twitch prime özelliklerini de sunuyor.

Amazon Prime’a Nasıl Üye Olunur?

Amazon Prime hizmetinden yararlanmak isteyenler öncelikle Amazon Prime linkine tıklamanız gerekir. Daha sonrasında karşınıza çıkan ekranda yer alan talimatlara uygun olarak adımları tamamlamanız yeterli olacaktır.

Amazon prime aboneliğiniz başladığı anda 30 günlük ücretsiz deneme süreniz başlayacaktır. Bu sebeple de abone olma ekranında sizden istenilen kart bilgileri ilk 30 gün kullanılmayacaktır. 30 gün dolmadan üyeliğinizi iptal etmeniz durumunda ise kartınıza herhangi bir ücret yansımaz. Bu sebeple aboneliğinizi 29. gün dahi iptal etseniz Amazon Prime’ı bir ay boyunca ücretsiz bir şekilde kullanmış olursunuz.

Amazon Prime Üyeliği Nasıl İptal Edilir?

Amazon prime üyeliğinizi deneme süresi içerisinde veya daha sonrasında iptal etmek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip ederek kolaylıkla bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 

 • Amazon Prime hesabınıza giriş yapın. 

• Ardından “Hesaplar ve Listeler” sekmesine tıklayın. 

• Bu sekmede “Prime” kısmına giriş yapın. 

• Daha sonrasında sağ üst köşede yer alan “Üyeliği Yönet” butonuna tıklayın. 

 • Açılan menüden “Üyeliği Sonlandır” butonunu tıklayın. 

• Bu butona tıkladıktan sonra açılan sayfada “Avantajlarımı İptal Et” butonuna tıklayarak karşınıza çıkan talimatları takip edin. Amazon Prime üyeliğinin iptal edilmesinden sonra kullanmadığınız sürenin para iadesini de tam olarak almanız mümkün olmaktadır. Bunun için Amazon Prime’ın müşteri hizmetlerinden yardım alabilirsiniz.