Birçok kullanıcı Apple tarafından piyasaya sürülecek AR/VR aksesuarları merakla bekliyor. Bloomberg’in haberine göre Apple, üç farklı isim için ticari marka başvurusu yaptı.

Haitong Intl Tech Research analisti Jeff Pu, Apple AR/VR aksesuarı ile ilgili açıklama yaptı. Pu, Luxshare adlı firmanın 2022 ve 2024 yılları arasında gelecek cihazlar için Apple’ın ana tedarikçileri arasında yer alacağını belirtti.

Apple, AR/VR aksesuar için ticari marka başvurusu yaptı

Apple, Google ve Amazon gibi şirketler, geliştirdikleri ürünlerin açığa çıkmaması için bazı marka başvurularını paravan şirket üzerinden gerçekleştiriyor. Analistler, Apple’ın Reality Pro, Reality Processor ve Reailty One için yaptığı marka başvurularının da paravan şirket üzerinden gerçekleştirdiğini tahmin ediyor.


Immersive Health Solutions LLC tarafından yapılan marka başvuruları, ABD başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, Kanada, Avustralya, Yeni Zellanda, Uruguay ve Suudi Arabistan gibi birçok ülkede de gerçekleştirildi. Apple, tıpkı Reality Pro, Reality Processor ve Reality One başvurularında olduğu gibi realityOS için de paravan şirket üzerinden marka başvurusu yapmıştı.

Reality One için yapılan ticari marka başvurusunda sanal ve artırılmış gerçeklik başlıkları, gözlükler ve akıllı gözlükler ifadeleri yer alıyor. Reality Pro’da ise aynı ürünlerin daha gelişmiş özelliklere sahip olacağı belirtiyor. Reality Processor, şirketin geliştireceği AR/VR cihazlarda kullanılacak işlemciyi temsil ediyor.

Yaklaşık 20 yıldır sanal gerçeklik teknolojileri üzerine çalışma yürüten Apple, AR/VR teknolojilerini sır gibi saklıyor. İlk artırılmış gerçeklik ürününü 2023 yılında çıkaracağı tahmin edilen Apple, şimdiden 2. nesil AR/VR başlık için çalışmalara başladı.

Analist Ming-Chi Kuo, Apple Glasses adıyla geleceği iddia edilen cihazın birinci nesil Apple Watch’a benzer şekilde iPhone için ekran görevi göreceğini söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.