Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, alışveriş deneyimini platformuna taşıyor. JioMart ile ortaklık kurmak adına ilk adımını atan şirket böylelikle kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor. Peki, bu harika yenilik sayesinde kullanıcıları neler bekliyor?

Meta, WhatsApp’ı devraldıktan sonra sürekli iyileştirmeler yaparak kullanıcı odaklılığı önemsediğini kanıtlıyor. Bu çerçevede en yeni gelişme JioMart ile kurulacak iş birliği oluyor. Mobil uygulamanın bu adımı sayesinde yeni kullanım alanlarına adım atmayı planlıyor. E-ticaret girişimi olarak bilinen JioMart ile gerçekleştirilecek iş birliği sayesinde online alışverişlerin mobil uygulama aracılığıyla kolayca gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Hindistan’da denenmeye başlayan bu yeni özellik sayesinde market alışverişini mobilden yapmak mümkün olacak.

WhatsApp ile Market Alışverişi Cebinizde

Meta ve JioMart arasında gerçekleşen iş birliği çerçevesinde WhatsApp kullanıcıları bütün bakkal kataloğuna uygulama üzerinden göz atabilecek. Satın alınmak istenen ürünler kolayca sepete atılabilecek. Üstelik uygulamadan ayrılmadan yerel ödeme ile ürün alışverişi tamamlanabilecek. Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamaya göre bu yeniliğin 2 gündür denenmeye başladı ve kısa sürede bütün dünyada uygulanabilir hale gelecek. JioMart ve WhatsApp arasındaki tarihi iş birliğini değerlendiren Zuckerberg şu ifadeleri kullandır.

‘’Hindistan’da JioMart ile iş birliği yapmış olmak bizi heyecanlandırıyor. Bu yenilikle birlikte WhatsApp’ta ilk defa uçtan uca alışveriş deneyimini sunmuş oluyoruz. Hindistan’da WhatsApp kullanıcıları artık JioMart’tan kolayca yiyecek – içecek satın alabilecek. Bu yenilik sadece tüketiciler için bir avantaj sağlamayacak aynı zamanda işletmelerle iletişimi kolaylaştırarak hizmet kalitesinin de artışını destekleyecek.’’

 

Meta Online Alışverişi Önemsiyor


Meta, çevrimiçi alışveriş konusunda her geçen gün yeni adımlar atarak bu konudaki hassasiyetini kanıtlamayı amaçlıyor. Bu çerçevede WhatsApp ile JioMart iş birliğine büyük önem veriliyor. Ancak WhatsApp market alışverişi konusundaki yenilikler sonrasında ‘Haritalar’ gibi farklı bir alanda da çalışmalar tamamlanacak. Meta mühendisleri ve geliştiricileri tarafından halen üzerinde çalışılan Haritalar özelliği sayesinde tüketicilere büyük kolaylık sağlanacak. Bu sayede tüketiciler çevrelerinde bulunan market, kafe, otel ve diğer pek çok noktayı kolayca bulabilecek. Böylelikle WhatsApp bütün ihtiyaçları karşılayacak.