Hesap silme işlemi denildiğinde akıllara sosyal medya geliyor.Instagram veya Facebook hesabını silmek isteyen binlerce kişi bulunurken, Gmail hesap silme / Google hesap silme işleminin nasıl yapılacağını merak edenlerin sayısı da bir hayli fazla. İşte Gmail hesabı nasıl silinir? , Gmail Hesap Kapatma Nasıl Yapılır ? sorularının cevabı!

Genellikle kullanıcı adını yani e-posta adresini beğenmeyenler Google hesap silme işlemini gerçekleştirerek eski hesabını kapatıyor ve yeni bir hesap açıyor. 

Gmail hesap silme nasıl yapılır? – Google hesabı silme

Bu işleme geçmeden önce önemli bir uyarımız var! Sosyal medya hesaplarının aksine Google hesabınızı sildiğinizde kullanıcı adını bir daha kullanamıyorsunuz. Örnek vermek gerekirse: bilgisayartimetest@gmail.com adresini sildiğinizde yıllar bile geçse kimse bu adresi alamaz. 

1 – ) İlk olarak tarayıcıdan https://myaccount.google.com/ adresine giderek veya buraya tıklayarak Gmail / Google hesabımız ile oturum açalım.




2 – ) Açılan sayfada “Gizlilik ve Kişiselleştirme” bölümünün altında yer alan “Verilerinizi ve Kişiselleştirmeyi Yönetin” seçeneğine tıklayın.


3 – ) Karşınıza çıkan Veriler ve Gizlilik sayfasının alt kısmında yer alan Diğer Seçenekler bölümünde “Google Hesabınızı Silme” seçeneğini göreceksiniz.



4  – ) Bu seçeneğe tıkladıktan sonra e-posta adresiniz ve şifreniz ile tekrar giriş yapmanız gerekiyor. Uyarları kabul ettikten sonra artık Google hesabınıza veda etmiş olacaksınız.

Bu işlemde dikkat edilmesi gerekenler!

Başta banka hizmetleri olmak üzere  Twitter, Instagram gibi sosyal medya hesaplarınızda bu adresi kullanıyorsanız, Gmail hesap silme işlemi sizin için büyük sorun teşkil edecektir. Bu nedenle tüm hesaplarına farklı bir e-posta adresi tanımladıktan sonra bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkün. İlk önce bunları yapmanızı tavsiye ederiz.

Son derece külfetli ve gelecek süreçte zararı dokunacak gibi gözüken işlemleri yapmak ya da yapmamak sizin elinizde; fakat hackerlar, internet korsanları tarafından ele geçirilmemiş, virüs barındırmayan bir Gmail adresiniz varsa, mevcut adresinizi korumayı tercih etmenizi önerebiliriz. Güvenli şifreler oluşturmak için Bilgisayar Time Şifre Oluşturucuya Buradan Ulaşabilirsiniz.

Gmail hesap silme rehberimizin sizin için faydalı oldu mu? Yorumlarınızı bekliyoruz…