Elektrikli scooter ağı ile pratik bir taşımacılık hizmeti veren Martı kısa zamanda birçok bölgede kullanılmaya başlandı. Sevilen şirket operasyonlarını genişleterek son dönemde elektrikli scooter modellerinin yanı sıra diğer elektrikli araçlarla da hizmet vermeye başlamıştı.

Rekabet Kurumu, rekabet kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle soruştuma başlattı

Son günlerde halka az planları yapan Martı İleri Teknoloji AŞ hakkında ise Rekabet Kurulu tarafından soruşturma açıldığı açıklandı. Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Martı İleri Teknoloji AŞ’nin ilgili ürün pazarında hâkim durumda bulunduğu ve rakipleri üzerinde dışlayıcı eylemleri ile hâkim durumunu kötüye kullanmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı. 


Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 21.07.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4.ve 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak; Martı İleri Teknoloji A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-33/527-M sayı ile karar verdi.

Rekabet Kurumu, son günlerde ikinci el araç satan firmaların ardından Martı’yı da soruşturma altına almış oldu. Martı, ürün pazarında hakim durumda bulunduğu ve rakipleri üzerinde dışlayıcı eylemleri nedeniyle suçlanıyor.

Markalar arasındaki rekabeti ihlal ettiği yönünde soruşturma açılan Martı hakkında nasıl bir karar verileceği ise merak ediliyor. Peki siz Martı hakkında açılan soruşturma hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.