Rufus indir, önyüklenebilir  USB bellek oluşturmanızı ya da USB belleğinizi şekillendirmenizi  sağlayan ücretsiz bir programdır. Ayrıca Rufus kurulum gerektirmeyen bir programdır. Bilgisayarınızı açamadığınızda ya da işletim sistemi olmayan bir bilgisayarı kullanmak istediğinizde bu program ile oluşturulmuş bir USB bellek size yardımcı olabilir.
Kısaca Rufus indir ; USB sürücüleri biçimlendirmeye ve önyüklemeli hale getirmeye yardımcı olan bir araçtır.
Rufus Özellikle şu yerlerde kullanışlı olabilir:

  1. Önyüklemeli ISO'lardan (Windows, Linux, UEFI, vb.) USB yükleme medyası oluşturmanız gerektiğinde
  2. İşletim sistemi yüklü olmayan bir sistemde çalışmanız gerektiğinde
  3. DOS üzerinden BIOS ya da diğer firmware yüklemelerine ihtiyaç duyduğunuzda
  4. Düşük seviyeli bir araç çalıştırmak istediğinizde Rufus'u kullanabilirsinz

Rufus Nedir ?

Rufus indir nedir, nasıl kullanılır? 
Bilgisayarınız ağırlaştı, artık rahat bir şekilde gibi işlem yapamıyor musunuz? Format atmanız gerekiyor ancak artık format atacak belleğiniz yok mu? Günümüzde bu işlemi artık bir format USB’si ile yapabiliyorsunuz. Bunun için de gerekli olan Rufus aracını kullanmanız gerekiyor. 

 

Rufus Nasıl Kullanılır ?

Windows 10 kurulum oluşturacağınız USB belleğinizi bilgisayarınıza takın. Eğer bilgisayarınızda başka bir USB bellek takmadıysanız programı taktığınız USB belleği otomatik olarak çıkacaktır. Eğer başka bir USB bellekte takılı ise taktığınız USB belleği Rufus’tan manuel olarak seçin.

Windows 10 ISO dosyasını programa gönderin. Bunu isterseniz sürükle bırak ile isterseniz de dosya seç ile programa kurulumunu hazırlayacağınız Windows 10 ISO dosyasını atabilirsiniz.

Hazırlayacağınız Windows 10 kurulumu eski BIOS mu yoksa UEFEI olarak mı hazırlayacaksınız? Eğer eski BIOS düzeninde hazırlayacaksanız MBR seçeneğini Rufus üzerinden seçmeniz gerekiyor. Eğer UEFEI olarak hazırlamak istiyorsanız da GPT olarak hazırlamanız gerekiyor.

Başlat butonuna basarak yazma işlemini başlatın. Daha sonra Rufus kullanımı son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Bahsedilen ayarlar dışında başka hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur.

En son “Başlat” butonuna basarak Rufus Windows 10 USB hazırlama son aşamasını başlatabilirsiniz. Bununla birlikte yükleme çubuğunda hazır yazana kadar bekleyin. Hazır yazdıktan sonra USB Windows 10 kurulum için hazır hale gelmiş olacaktır.


Rufus İndir