steam az bilinen özellikler




Steam kurulduğu ilk dönemden beri oyun dünyasındaki gidişatı baştan aşağıya değiştirdi. Steam platformu tam zamanlı olarak çalışmaya başlayana kadar dijital olarak oyun satın almak hiç de kolay ve uygun gözükmüyordu. Son dönemlerde her gün gezilebilen bir oyun mağazasına dönüşen Steam ile sadece oyun oynamakla kalmıyor, arkadaş listeleri oluşturabiliyor, çektiğiniz oyun içi görüntüleri paylaşabiliyor ya da oyunlar için tasarladığınız yeni içerikleri diğer kullanıcılar ile paylaşabiliyorsunuz.


Steam'i sadece oyun oynamak için kullanmayın! Steam, pek çok bilinen özelliği gibi bilinmeyen özellikleri de beraberinde getiriyor. İşte, sizler için çok fazla bilinmeyen Steam özellikleri!

Oyunlarınızı Gizleyebilirsiniz!

Listenizde ne kadar çok oyun olursa, aralarında dolaşmak ve istenilen oyunu bulmak o kadar zor oluyor. Bazı durumlarda kütüphane içerisinde görmek istemediğiniz oyunlar da olabiliyor. Çok fazla kişi tarafından bilinmeyen bu özellik sayesinde istediğiniz oyunları gizleyebilirsiniz.
Bu özelliği kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • İlk olarak, oyun kütüphanenizi açın. Gizlemek istediğiniz oyuna sağ tıklayın ve ardından karşınıza çıkan panelden “Kategori ayarla” seçeneğine tıklayın. 

  •  Daha sonra karşınıza çıkan pencerenin alt kısmında bulunan “Bu oyunu kütüphanemde gizle!” yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyin.

  •  Bu işlemi ve adımları tamamladıktan sonra oyununuz kütüphanenizde gizlenecek ve görünmeyecektir.

Eğer oyununuzun tekrar gözükmesini istiyorsanız, yukarıdaki adımları yeniden takip edip, kutucuğun üzerindeki işareti kaldırmanız yeterli.



Toplu Yükleme ve Silme

Steam sayesinde oyunlarınızı toplu bir şekilde yükleme ve silme imkanına sahipsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için ilk olarak Steam oyun kütüphanenize girmeniz gerekiyor. "Detaylı" ya da "Liste Görünümü" seçeneğini işaretledikten hemen sonra “Ctrl” tuşuna basılı tutarak, farenizin sol tuşu ile seçim yaptığınızda oyunlarınızı topluca seçmeye başlıyorsunuz. Farenizin sağ tuşuna basıp, "İndirmeyi başlat" dediğiniz de tüm oyunları aynı anda indirmeye başlıyorsunuz. Oyunlarınızı silmek için de aynı adımları takip edip, "Silmeyi başlat" seçeneğini seçebilirsiniz.

Uzaktan Oyun Yükleme

Uzaktan oyun yükleme seçeneğini, Steam yüklü ana bilgisayarınız açıkken kullanabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için ilk olarak Steam'in resmî sitesine girmeniz gerekiyor. Siteye girdikten sonra yukarıda yer alan sekmelerde profil isminizin olduğu yere geldiğinizde bir sekme penceresi açılacak. Bu pencere "Oyunlar" kısmını seçmelisiniz. Karşınıza gelen yeni pencerede ise üst tarafta "Tüm Oyunlar" sekmesini göreceksiniz. İndirmek istediğiniz oyunun yanında indirme butonu bulunmaktadır. Eğer bilgisayarınız açıksa, uzaktan vereceğiniz bu komut ile oyun bilgisayarınıza yüklenmeye başlayacaktır.

Steam sürekli olarak güncellenen bir platformdur. Yeni çıkan özelliklerini hepsini aynı anda takip etmek, oldukça zor ve zaman gerektiren bir durumdur. Bu sebepten ötürü, Steam ile ilgili son haberleri kaçırmamak için Bilgisayar Time'ı takip edebilir ve en güncel bilgilere anında ulaşabilirsiniz!