WİNDOWS 11 SİSTEM GEREKSİNİMLERİ NEDİR?


Windows 11 Sistem Gereksinimleri son zamanlar da kullanıcılar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Peki Windows 11 yüklemek için gereksinimleri nelerdir? Bu başlık altında bu konu hakkında detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Bildiğiniz üzere Microsoft birkaç yıldır üzerinde çalıştığı Windows’un yeni sürümünü versiyon 11 olarak piyasaya sundu. Ancak çoğu kullanıcı “Bilgisayarınız Windows 11 yüklemek için sistem gereksinimlerini karşılamıyor.” Uyarısı ile karşılaşıyor. Aslında birçok bilgisayarın özellik olarak çalıştırabildiği bu yazılım BIOS ayarları nedeni ile böyle bir uyarı veriyor. 

Microsoft yazılımı yüklemek için daha da güvenli olan Secure Boot ve TPM 2.0 özelliklerini zorunlu kıldı. Bu ayarları Windows 11 yüklemesi öncesinde BIOS ayarlarından açarak yükleme işlemlerine başlayabilirsiniz. Her anakart modeli için işlemler farklı olduğu için burada ne yazık ki detaylı bilgi veremiyoruz. Ancak anakart modeliniz ile beraber Google araması gerçekleştirerek Secure Boot ve TPM 2.0 açma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Windows 11 Sistem Gereksinimleri

Windows 11 Sistem Gereksinimleri olarak aşağıda ki özellikleri taşıyan tüm bilgisayarlarda çalışabiliyor. Ancak günümüzde hala Windows 10 sürümünün hata giderme güncellemeleri aldığını unutmamak gerekiyor. Bu yüzden Windows 11 sürümüne geçmek hala erken olabilir ve yükleme sonrası eski sürüme geri dönüş oranları çok yüksek. Sizlerde isterseniz aşağıda ki özellikleri taşıyan bilgisayarınıza yükleme işlemlerini gerçekleştirebilir veya hala gelişmesi için zaman verebilirsiniz. Windows 11 Sistem Gereksinimleri hakkında daha fazla için Microsoft sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İşlemci : Uyumlu 64 bit işlemci veya Çip Üzerinde Sistem (SoC) üzerinde 2 ya da daha fazla çekirdekli 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı. 
RAM: 4 gigabayt (GB). 
Depolama Alanı: 64 GB veya daha büyük depolama cihazı Not: Daha fazla ayrıntıyı aşağıdaki "Windows 11 işletim sistemini güncel tutmak için depolama alanı hakkında daha fazla bilgi" kısmında bulabilirsiniz.
Sistem üretici yazılımı : UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli. Bilgisayarınızın bu gereksinimi karşılamasının nasıl sağlanacağı hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayın. TPM Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0. Bilgisayarınızın bu gereksinimi karşılamasının nasıl sağlanacağı hakkında yönergeler için buraya tıklayın.
Grafik kartı: WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu.
Ekran: Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit.