Gelişen teknoloji ile beraber insan hayatını kolaylaştırıcı son derece büyük değişimler yaşanmaktadır. Özellikle yaşam alanlarında yer alan pek çok teknolojik cihaz ile beraber yaşam kalitesi artmakta ve yaşam alanları çok daha eğlenceli alanlara dönüşmektedir.

Yaşam alanlarında akıllı cihaz olarak adlandırılan pek çok cihaz yer almaktadır. Yaşam alanları içerisinde yer alan pek çok cihaz birbiri ile iletişime geçebilmektedir. Bunların başında da akıllı televizyon, akıllı telefon ve tabletler gelmektedir. Televizyonu telefon ya da tablete bağlamak özellikle medya içeriklerinin izlene bilmesi açısından oldukça büyük avantaj sağlamaktadır. Cep telefonunu televizyona bağlamanın pek çok yolu vardır.

Telefonu HDMI Kablosu ile Televizyona Bağlamak

Telefonu, televizyona bağlamanın en güvenilir yoludur. Telefonun USB Type-C mikro USB ve lightning portuna uygun, HDMI portuna dönüştüren pek çok adaptör sayesinde bağlantı gerçekleştirmek mümkün olmaktadır.

Telefonu USB ile Televizyona Bağlamak

Akıllı telefon şarj kablolarının oldukça büyük çoğunluğu USB girişe sahiptir. Televizyonda USB bağlantı noktası var ise bu kablo yardımı ile telefonu televizyona bağlamak mümkün olmaktadır.

Telefonu Kablosuz Bağlantı ile Televizyona Bağlamak

Telefonu kablolar ile televizyona bağlamak bazı noktalarda mümkün olamaya bilmektedir. Bu çerçevede ağ üzerinden kablosuz olarak telefonu televizyona bağlamak mümkün olmaktadır.

Telefonu Wifi ile televizyona bağlamak için; akıllı telefon ve televizyonun aynı kablosuz ağa bağlanması gerekmektedir. Bağlantı sağlandıktan sonra ağdan yansıtma yöntemi kullanılarak bağlantı sağlanmaktadır.

Android 8.0 üstü Samsung telefonlarda gömülü olarak Smart View özelliği gelmektedir. Bu özelliği kullanarak da telefonu televizyona bağlayabilirsiniz.

Bazı akıllı televizyon uygulamaları ile doğrudan televizyonda görüntülenme sağlanabilmektedir. Android 4,2 ve üstü ile windows 8,1 ve üstü bağlantı seçeneğini (miracast standartı) desteklemektedir.

Miracast; elektronik cihazlar arasında wi-fi sayesinde bağlantı sağlanması ve medya içeriklerinin görüntülenmesini sağlayan teknolojiye verilen isimdir.

Miracast ile akıllı telefonun görüntülenme ayarlarına gidilip ağdan yansıt bölümü içerisinde bulunan kablosuz görüntülemeyi aç seçeneği aktif hale getirilmelidir. Bu sayede telefona en yakın cihaz taranmakta ve bağlantı sağlanabilmektedir.

Bazı televizyonlar kablosuz bağlantı özelliğini içerisinde barındırmamaktadır. Bu durumda elde edilecek olan yardımcı bir aparat sayesinde akıllı telefon kablosuz olarak televizyona bağlanabilmektedir. HDMI portuna takılan bu aparat android 4,2 ve üzeri cihazların kablosuz olarak televizyona bağlanmasını sağlamaktadır.