Elektrikli araç pazarına hızlı bir giriş yapan Hyundai, yeni IONIQ modeli için çalışmalarını hızlandırdı. Hyundai IONIQ 5N modelinin özellikleri sızdırıldı.

Geçtiğimiz günlerde Nurburgring pistinde casus fotoğrafı çekilen IONIQ 5N modelinin yüksek peformanslı olacağı belirtiliyor. Yeni model ile ilgili henüz resmi açıklama yapılmasa da 2022 yılı içerisinde tanıtılacağı tahmin ediliyor.

Hyundai IONIQ 5N özellikleri ortaya çıktı

Hyundai’nin N bölümünün eski başkanı ve şu anki teknik yönetici danışmanı Albert Biermann, IONIQ 5N ile ilgili bazı ipuçları verdi. i30 N modelinden daha hızlı olacağı belirtilen IONIQ 5N, performans konusunda beklentileri karşılayacak. Standart dört çeker IONIQ 5 modelinin de i30 N’den daha iyi performansa sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var.


Sızdırılan bilgilere göre yeni model, 580 ile 620 beygir arasında bir güce sahip olacak. İddiaya göre şirket, daha iyi performans elde edebilmek için Nurburgring pistindeki testlerin sıklığını artırdı.

Konu hakkında açıklama yapan Biermann, Hyundai mühendislerinin beygir gücü yerine aracın sürüş hissine odaklandıklarını belirtti. Yaklaşık 2.2 ton ağırlığa sahip olacağı bilinen Hyundai IONIQ 5N, drift moduyla sürüş keyfini bir üst seviyeye çıkaracak.

Yeni modelin IONIQ 5’te de olduğu gibi Hyundai Motor Grubu’nun yeni platformu E-GMP’yi (Electric-Global Modular Platform) kullanacağı biliniyor. Bununla birlikte şirket, IONIQ 5N modelinde Kia EV6 GT aktarma organlarına yer verecek.