Apple'ın önümüzdeki yıllarda piyasaya süreceği iddia edilen katlanabilir iPhone modelinin nasıl olacağını gösteren konsept tasarımı ortaya çıktı. ABD'li üreticinin katlanabilir akıllı telefonunu 2025 yılından önce piyasaya sürmesi beklenmiyor.

Son birkaç ay içerisinde Apple'ın ilk katlanabilir telefonuyla alakalı birçok rapor paylaşıldı. Yakın tarihli bir rapora göreyse Apple, ilk katlanabilir telefonu üzerinde resmen çalışıyor ve en erken 2025 yılında piyasaya sürecek. Araştırmacıalr tarafından yayınlanan raporda, katlanabilir iPhone için "Galaxy Z Flip tarzında, dikine katlanabilen bir cihaz" iddiasında bulunuldu.

Araştırmaya göre Apple, ilk katlanabilir telefonunda Galaxy Z Fold 2'den tanıdığımız "ortadan ikiye katlanan" tasarımı kullanmayacak ve cihaz "iPhone Flip" formunda olacak. Bununla birlikte kapaklı tarzdaki katlanabilir iPhone'un, mevcut iPhone modellerine benzer bir tasarım dili kullanacağı da öne sürüldü. iPhone Flip'i önümüzdeki yıl görebileceğimiz iddialarını reddeden araştırmacılar, telefon için en erken 2025'i hedef gösterdi. Ayrıca iPhone Flip'in birçok farklı eğlenceli renk seçeneğiyle piyasaya sürüleceğini de sözlerine ekledi.





Fiyat noktasına gelince iPhone Flip, diğer katlanabilir telefonlar kadar pahalı olmayabilir ama beklenen fiyat 1.999 dolar civarı.