Diğer telefonlarda olduğu gibi Xiaomi telefonların da çok bilinmeyen bazı özellikleri bulunuyor. İnsanların çoğunun bu özelliklerden haberi yok. Fakat Xiaomi telefonların bilinmeyen özellikleri var. İşte Xiaomi telefonlarda az bilinen özellikler: 

Xiaomi telefonların az bilinen özellikleri:

Xaomi, modellerinde önümüze çıkan MIUI sistemi, kullanıcı deneyimine odaklanıyor. Bu Android sürümü , bilinmeyen özellikleri bünyesinde barındırıyor. Ancak çok da göz önünde bulunmayan bu özelliklere sadece bazı ayarları değiştirerek erişmek mümkün oluyor. Belirtmekte fayda var ki burada bahsedilen bazı özellikler Xiaomi’nin yalnızca sayılı modellerinde ya da MIUI arayüzünün de belirli sürümlerinde mevcut.



Uygulama seslerini arka planda çalıştırma

Her türlü sesi arka planda çalıştırmayı sevenler için Xiaomi MIUI 12 sürümü ile bunu sunuyor. Eğer bu sürümü kullanan bir cihaza sahipseniz, YouTube gibi uygulamaları arka planda çalıştırmaya devam edebilirsiniz.

Arka Plan sesini etkinleştirmek için:

Ayarlar> Özel Özellikler> Video> Arka planda uygulama oynatma özelliğini etkinleştirin

Sanal Kimlik

Yeni uygulamaları indirirken veya yeni siteleri ziyaret ederken, her erişmeniz gerektiğinde oraya kaydolmak veya kimlik bilgilerinizi kaydetmek size zor geliyor olabilir. Ayrıca, güvenmediğiniz bir uygulamaya veya siteye gerçek kimlik bilgilerinizi girmeniz de hiç güvenli değil. BU sebeple Xiaomi telefonlarda yer alan Sanal Kimlik özelliği internet sitesi veya uygulama kaydı için kullanılmak amacıyla sizlere geçici bir kimlik oluşturmayı sağlıyor. Bu sayede geçici bir kimlik oluşturarak uygulamalarda ve sitelerde yasal olarak kendinizi “gizlemenize” olanak sağlamış olur.

Telefonunun ekranını akıllı TV’ye ve PC’ye aktarmak

Birden fazla akıllı cihaz kullanan kişiler telefonlarının ekranını bilgisayarlarına ya da televizyonlarına aktarmak isteyebiliyor. İşte bunun için Xiaomi cihazlarda bir özellik bulunuyor. Temelde MIUI 11 ve üzeri sürümlerdeki cihazlarda kullanılabilen bu özellik için yapılması gerekenler şu şekilde:

Ayarlar> Bağlantı ve Paylaşım ( bu sayede yakındaki cihazlar aranacak)> ekranı yansıtmak istediğiniz cihazı seçin( bu özelliği kullanmak için her iki akılla cihazda da Wi-Fi’nin açık olması gerekiyor)

Uygulama Gizleme Özelliği

Bazen telefonumuzda kullandığımız uygulamaların başkaları tarafından görünmesini isteyemeyebiliyoruz. Uygulamayı silmeden sadece bizim göreceğimiz şekilde gizlememiz içimizi rahatlatan bir özellik oluyor.

Eğer bir uygulamayı telefonunuzdan kaldırmanıza gerek kalmadan kullanmak istiyorsanız “Uygulama Gizleme” özelliği bu konuda yardımınıza yetişiyor. Bunun için “Ayarlar” uygulamasından “Uygulamalar” menüsüne ve ardından “Uygulama Kilidi” seçeneğine giriş yapıyorsunuz. Uygulama Kilidi sayesinde şifre, yüz tanıma ya da parmak izi güvenlik seçeneklerini kullanarak en fazla 14 uygulamayı kilitli bir şekilde saklayabiliyorsunuz.