Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından bu yıl sekizinci kez düzenlenecek olan “Türkiye’de Yılın Otomobili” finalinde yarışacak 7 aday model açıklandı. 7 finalist otomobil, uzman gazetecilerden oluşan OGD üyelerinin tarafından yapılacak olan son test sürüşünde 2023 yılında ödülü evine götürmek için kozlarını paylaşacak.


Ödül için 7 araç finale kaldı !


23 Mayıs tarihinde yapılacak olan test sürüşünün ardından gazeteciler finalistleri son kez oylayacak. Yapılacak oylamanın ardından 13 Haziran tarihinde düzenlenecek ödül töreninde ise birinci olan model ilan edilecek. Yapılacak olan etkinlikle “Türkiye’de Yılın Otomobili” kategorisinin yanı sıra, “Yılın Tasarımı”, “Yılın İnovatif Projesi” ve “Yılın Basın Lansmanı” kategorileri kapsamında da ödüller dağıtılacak.


Bu yıl OGD tarafından düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışması için başlangıçta 33 otomobil aday gösterildi. Gazeteci OGD üyeleri tarafından yapılan oylama sonucunda ise 7 otomobil finale kaldı. Finalde yer alan 7 otomobil sıralaması şöyle:


  • BMW X1
  • Dacia Jogger
  • Hyundai IONIQ 5
  • Nissan X-Trail
  • Opel Astra
  • Peugeot 408
  • Toyota Corolla Cross

Otomobil gazetecilerinin oylarıyla belirlenen 7 finalist arasında son dönemde SUV sınıfının popülerliğinin arttığı açıkça görülmektedir. BMW X1, Dacia Jogger, Hyundai IONIQ 5, Nissan X-Trail, Peugeot 408 ve Toyota Corolla Cross; hepsi SUV sınıfındadır, sadece Opel Astra farklı bir sınıfta yer almaktadır.



Bu yıl gerçekleştirilen "Türkiye'de Yılın Otomobili" yarışmasında finale 7 otomobil kaldı. BMW X1, Dacia Jogger, Hyundai IONIQ 5, Nissan X-Trail, Opel Astra, Peugeot 408 ve Toyota Corolla Cross arasından seçilecek olan ödül sahibi, otomobil gazetecilerinin oylarıyla belirlenecek. Finalistler arasında, son dönemde popülerleşen SUV sınıfının etkisi açıkça görülebiliyor. BMW X1, Dacia Jogger, Hyundai IONIQ 5, Nissan X-Trail, Peugeot 408 ve Toyota Corolla Cross SUV sınıfına dahilken, sadece Opel Astra farklı bir sınıfta yer alıyor.


IONIQ 5, tamamen elektrikli güç ünitesiyle diğer modellerden ayrılıyor. Dünya'da da "Yılın Otomobili" ödülünü kazanan araç, ülkemiz koşullarına göre de değerlendirilecek. Hem elektrikli güç ünitesi hem de tasarımıyla öne çıkan Hyundai IONIQ 5, diğer adaylar arasından sıyrılmayı başarıyor. Siz de 2023 yılı için ödülü almasını beklediğiniz aracı yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.