Mojang Studios tarafından 2011 yılında geliştirilen Minecraft, o günden bu güne kadar özellikle yeni neslin en çok oynadığı oyunlar arasında. Microsoft tarafından 2014 yılında satın alınan oyun, bu sayede hem altyapısını geliştirdi hem de daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmeye başladı. Minecraft oyuncuları özellikle oyun içi ödeme harcamaları oldukça fazla olan bir kitle. İşte bu anlamda Minecraft kaç TL sorusu da oyun için en çok aranan terimler arasında. Sizler için Minecraft fiyatı ve nasıl satın alınır sorularına cevap veren bir rehber hazırladık.

Minecraft kaç TL? Minecraft oyunu nasıl satın alınır?

Bundan tam 13 sene önce hayatımıza giren Minecraft, bugün oyun dünyasının başat oyunları arasında. Oyun neredeyse her bilgisayarda açılan düşük sistem gereksinimleri ile ön plana çıkıyor. Grafik yapısı ile 1990’ların başında karşımıza çıkan pikselli oyunları hatırlatan Minecraft’ın alameti farikasını da bu grafik yapısında gizli.

Peki ama kendi dünyanızı baştan aşağı inşa edebileceğiniz Minecraft kaç TL ve nereden satın alınabilir? Bu soruyu cevaplamak için önecelikle Minecraft’ı hangi platformda oynayacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Zira oyun PC, Mac, Nintendo Switch, PlayStation, iOS ve Android için ayrı fiyatlandırmaya sahip.

“Minecraft kaç TL?” Sorusu doğru bir soru olsa da, oyun her platformda farklı bir fiyatlandırmaya sahip. Bu anlamda Minecraft satın alma rehberi için öncelikle ilk yayınlandığı platform olan PC fiyatları ile başlamak gerekiyor. Oyun Deluxe ve normal paket olmak üzere iki paketten oluşuyor. Bunlardan Deluxe paket Minecraft Java, Bedrock ve Minecraft başlatıcı gibi temel özellikler yanında bonuslarla geliyor. İşte Minecraft Deluxe ve temel paket içeriği ve fiyatı:

₺649,00

Dahil olanlar:

– Java Sürümü

–  Bedrock Edition

– Minecraft Başlatıcı

– 1600 Minecoin

– 5 Harita

– 5 Persona öğesi

– 3 Emote

– 3 Kostüm Paketi

– 1 Görünüm Paketi

₺509,00

Dahil olanlar:

– Java Sürümü

-Bedrock Edition

– Minecraft Başlatıcı

Minecraft PC fiyatı bu şekilde karşımıza çıkıyor. Bunun yanında Steam üzerinden satılan ve 18 Nisan 2023’te hayatımıza giren Minecraft Legends oyununu da hatırlamak gerekiyor. Yine Minecraft Dungeons oyunu da 2021 yılında hayatımıza giren diğer bir Minecraft oyunu. Bu iki oyunda daha hikâyeli bir Minecraft macerası bizi bekliyor. Minecraft Legends Steam fiyatı ise 39.99 MENA dolar. Deluxe edition ise 49.99 MENA dolar fiyata sahip. Minecraft Dungeons fiyatı ise 19.99 MENA dolar. Bildiğiniz gibi Steam artık Türkiye için TL üzerinden fiyatlandırma yapmıyor.

Minecraft için Xbox versiyonu ise normal versiyon için 339.99 TL, Deluxe Collection 499.99, Minecraft Legends oyunu ise 675 TL fiyata sahip. Dungeons oyunu ise 327,50 TL fiyata sahip. Oyunları Xbox üzerinden Microsoft Store üzerinden satın alabilirsiniz. Minecraft oyunları Game Pass kullanıcıları için de ücretsiz olarak sunulabiliyor. İsterseniz satın almadan önce Game Pass üzerinden oyunu denemeniz de mümkün.

Sony’de PlayStation için Minecraft oyununu benzer bir fiyatla satışa sunuyor. Buna göre Minecraft 349.00 TL, Deluxe 539.00 TL, Minecraft Legends ise 749.00 TL. Bu oyunun Deluxe edisyonu ise 839.00 TL fiyata sahip. Minecraft Dungeons oyunu ise 349.00 TL fiyata sahip. Bu arada PlayStation Store’a satılan Minecraft oyunları PS4 için hazırlanmış oyunlar.

Ancak PS5’te de Minecraft oyunlarını oynamanız mümkün. Bunun için konsolunuzun güncel olması yeterli. Sony ise oyunun PS4 için geliştirilmiş olduğunu ve PS5 ile bazı özeliklerin çalışmayabileceği konusunda uyarıyor. PlayStation Store üzerinden Minecraft oyununu bu link üzerinden satın alabilirsiniz. Yine konsol üzerinden de Minecraft versiyonunu seçerek satın alma yapmanız da mümkün.

Nintendo Switch için Minecraft fiyatı ise değişiyor. Bunun sebebi ise Nintendo’nun Türkiye’de olmaması. Buna karşın Nintendo Switch oyunlarını fiziki olarak teknoloji marketlerinden alabiliyorsunuz. Bu anlamda Minecraft kaç TL sorusunun Switch tarafında fiyatı 1195 TL ile 1895 TL arası. Gördüğünüz gibi arada büyük bir uçurum var.

Yine Nintendo Switch oyunları diğer platformlara göre daha pahalı. Türkiye’de Nintendo hizmet vermese de Minecraft oyunları yine diğer platformlara göre 10 dolar daha pahalı. Bu durum da kurla birlikte Nintendo Switch fiyatına yansıyor. Minecraft Legends Deluxe fiyatı da bu anlamda 1384 TL ile 2799 TL fiyat aralığına sahip.

Yaratıcı bir dünyaya sahip olan oyun mobil tarafta da ücretli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Her ne kadar PC ve konsol gibi olmasa da oyunun mobil versiyonu da oldukça yaratıcı içeriklere sahip. Minecraft mobil oyunu kaç TL sorusunun yanıtı ise Android ve iOS için aynı. Bu anlamda Minecraft iOS ve Android versiyonu 229.99 TL fiyata sahip. iOS versiyonunu [bu bağlantıdan](link) ya da iPhone ve iPad üzerinden satın alabilirsiniz. Android versiyonunu ise [bu bağlantıdan](link) ya da telefon ve tablette Google Play üzerinden satın alabilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız Minecraft satın alma rehberi sizce nasıl olmuş? Yorumlarınızı bekliyoruz.