Papara, “Elektronik para kuruluşu” hizmeti veriyor ve bu lisansı 2016 yılında BDDK üzerinden aldı. Bu anlamda bir banka olmasa da, banka hesabı gibi kullanıp Papara Kart almanız da mümkün. Peki ama Papara Kart nereden alınır? Doğrusu popüler uygulama için internette en çok sorulardan biri de bu. Sizler için Papara Kart nereden alınır? sorusunun cevabı yanında bir başvuru ve kullanım rehberi hazırladık.

Papara Kart nedir, nereden alınır? İşte Papara Kart türleri ve başvuru yolları

Uygulama özellikle Netflix, Amazon Prime, Spotify abonelikleri için Cashback hizmeti ile adını duyurdu. Papara bu hizmeti dışına sanal ve fiziki kart hizmetleri de veriyor. Bu anlamda Papara Kart ile de dijital hesabınızdaki parayı harcayabilmenizi sağlıyor. Mastercard ve Visa altyapısını kullanan Papara, Troy altyapısı için ise çalışmalara devam ediyor.

Papara Kart almak için uygulama, web sitesi ya da fiziksel ve sanal satış noktalarını kullanabiliyorsunuz. Bu anlamda Papara Kart satış noktaları, Carefoursa, Trendyol, Hepsiburada, Hakmar, D&R, Teknosa şeklinde. Bu fiziksel ve sanal mağazalar üzerinden Papara Kart fiyatı ise 5 TL. Ancak bu ücret kartınızı aktif ettiğinizde hesabınıza iade ediliyor. Yıl içinde ise bu ücret iadesi yalnızca iki kart için yapılıyor.

Papara Kart için web sitesi ya da uygulama üzerinden başvuru yaptığınızda ise ilk kart için herhangi bir kargo ücreti alınmıyor. Ancak daha sonra alacağınız her kart için 20 TL kargo ücreti alınıyor. Ancak Papara Kart, banka kredi kartları gibi kullanıcısından senelik kart ücreti almıyor. Bu da kullanıcıların Papara Kart tercih etmelerinin bir başka sebebi.

Papara Kart nereden alınır? sorusu çok sorulsa da, aslında tüm Papara Kart için uygulama üzerinden başvuru yapmak mümkün. Bunun için uygulama üzerinden Papara Kart>Yeni Kart Talebi adımlarını izlemek gerekiyor. Papara Kart uygulaması üzerinden en fazla 3 Papara Kart istenebiliyor. Kart başvurusu yaptıktan sonra başvurunun sonucu uygulama üzerinden bildiriliyor.

Kart aidat ücreti olmamasıyla öne çıkan Papara Kart özellikleri için bazı istisnalar olsa da fiziksel kartların temel özellikleri şu şekilde sıralanıyor:

Papara’nın birden fazla fiziksel kart çeşidi var. Bunlar Papara Kart Black, Gray, Rose, Almond ve Teal olmak üzere beş renkten oluşuyor. Bunun yanında isterseniz 99.90 TL karşılığında kendi kartınızı da tasarlamanız mümkün. Yine temel Papara Kart çeşitleri dışında Koleksiyon Kart, Voice Kart, BJK Kart, Hediye Kart, Metal Kart, Sanal Kart, Hayalet Sanal Kart, Papara Edu diğer kart çeşitleri.

Peki ama Papara Metal Kart nereden alınır? Metal Kart için 999.90 TL tutarında tek seferlik bir ödeme yapmanız gerekiyor. Kart adından da anlaşılacağı üzere metal bir yapıda ve 18 gram paslanmaz çelikten üretiliyor. Kartı Papara uygulaması üzerinden talep etmeniz mümkün.

Koleksiyon Kart ve BJK Kart ise tek seferlik 99.90 TL ücrete sahip. Bu üç özel kartta bilinen tüm Papara Kart özelliklerine sahip. Koleksiyon Kart ise şu an için sınırlı sayıda ve Batman Kart ve Joker Kart şeklinde karşımıza çıkıyor. Papara Koleksiyon Kart nereden alınır? sorusunun yanıtı ise yine uygulamada saklı. Yeni kart talepleri üzerinden bu karta sahip olmanız mümkün.

Sadece Papara BJK Kart, Kartal Yuvası’nda yüzde 10 cashback ve BJK Kart sahiplerine özel çekiliş ve indirim imkanlarına sahip.

Papara Voice Kart ise görme engelliler için üretilmiş özel bir kart. Bu kartı kullanabilmek için telefonda NFC özelliği olması gerekiyor. Kartı ödeme sırasında ekrana yaklaştırdığınızda size ödenecek tutarı sesli şekilde söylüyor. Bu kartın tek seferlik ücreti ise 299.00 TL şeklinde. Yine Papara Voice Kart’da uygulama üzerinden alınabiliyor.

Papara Kart Edu diğer kartlardan farklı olarak sadece öğrencilere özel. Bu anlamda Edu kartı D&R ve Carefoursa üzerinden 5 TL karşılığında alabiliyorsunuz. Yine bu 5 TL kart aktif hale geldiğinde hesabınıza geri yatıyor. Yine Papara kullanıcıları, Papara Edu sahiplerine harçlık gönderme imkanına sahip.

Sanal Papara Kartı ise uygulama üzerinden aktif etmeniz mümkün. Adı üstünde kredi kartı bilgilerinin çalınması gibi durumlara karşı sanal kart kullanabiliyorsunuz. Hayalet sanal kart ise tek seferlik kullanım için oluşturuluyor. Yine uygulama üzerinde oluşturulan bu kartı, ilk harcamadan sonra uygulama siliyor.

Papara Hediye Kart ise uygulama üzerinden oluşturulup hediye edilebiliyor. Burada belli markaları seçip hediye edilecek miktarı seçtikten sonra Hediye Papara Kartı, uygulama kişinin hesabına tanımlıyor. Bu hediye kartı seçilen markaların web sitesi ve uygulaması üzerinden harcamak mümkün. Bu kartın geçerlilik süresi ise 1 yıl.