Gayrimenkulden vasıtaya, ev dekorasyonundan oyun ve konsola kadar pek çok kategoriye ev sahipliği yapan ünlü e-ticaret sitesi Sahibinden.com tarafından sunulan “Param Güvende” hizmeti nedir? Bu içeriğimizde “Sahibinden Param Güvende nedir?” ve “Sahibinden Param Güvende ile nasıl alışveriş yapılır?” sorularını cevaplandırdık.

Sahibinden.com tarafından sunulan “Param Güvende” nedir?

Son zamanlarda ikinci el alım satım gitgide daha fazla yayılıyor. İnsanlar, bir ürün almak istediklerinde artık sıfır olan yerine daha az kullanılmış olanlara yöneliyorlar. Tabii bu durumda bir takım güvenlik endişeleri olmuyor değil.

İnsanlar, ikinci el olarak satın almak istedikleri ürün için ödeme yapma konusunda çekinceli davranabiliyor. Sahibinden.com‘un Param Güvende hizmeti ise tam bu noktada devreye girerek bu işi daha da güvenli ve kolay hale getiriyor.

Sahibinden.com Param Güvende hizmeti, kullanıcılara evlerinde kullanmadıkları ve yenilemek istedikleri ürünleri satmak için büyük avantajlar sunuyor. Bu avantajlar arasında Türkiye'nin her yerine ücretsiz kargo ile ürünleri ulaştırma, taksitle alışveriş imkanı ve kolay iade oldukça öne çıkıyor. Fakat bu hizmetin en önemli noktası aslında bunlar değil.

İkinci el alışverişte güvenli bir satış ortamı yaratma amacıyla kullanıma sunulan Param Güvende, bir satış işlemi sırasında alıcının ödediği parayı bir hesapta tutar. Satıcı ise bu sırada ürünü ulaştırmak için harekete geçer. Son olarak alıcı, ürünü teslim aldıktan sonra bunu onaylar.

Alıcı ürünü teslim aldığına dair onay verdiği taktirde para satıcının hesabına aktarılır. Yani alıcı kişi aldığı ürüne kavuşamadan parası satıcıya aktarılmaz ve böylelikle “parasını ödedim ama ürünü teslim almadım” gibi şikayetlerin ortaya çıkması engellenir.

Param Güvende aracılığıyla yapılan bir alışverişte alıcı ürünü teslim aldığını onaylamaz ya da iade talebinde bulunmazsa, 2 günün sonunda otomatik olarak onaylama işlemi yapılır ve para satıcıya aktarılır.

Sahibinden.com üzerinden Param Güvende hizmeti ile bir alışveriş yapmak istiyorsanız, ilan detay ya da mesajlaşma sayfalarında yer alan “Param Güvende ile Satın Al” butonuna bastıktan sonra kredi veya banka kartı ile ödeme işlemine geçiş yapabilirsiniz. Ne yazık ki havale yöntemi ile ödeme seçeneği bulunmuyor.