Meta'nın yapay zeka asistanı Meta AI, son zamanlarda alışılmadık bir değişim yaşadı. Llamasoft tarafından geliştirilen Llama 3 modelinin entegrasyonuyla Meta AI, kullanıcılarının önünde bambaşka bir görünüme büründü. Artık eskisinden çok daha fazla ülkeye ulaşma kapasitesine sahip olan yapay zeka asistanı, aynı zamanda Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi sosyal medya devlerini de fethetti.

Llama 3 Destekli Meta AI Şimdi Daha Erişilebilir

Meta, sohbet botunu iyileştirmek amacıyla yeni doğal dil modeli Llama 3'ü devreye soktuğunu duyurdu. Bu önemli gelişme, Meta AI'ın Facebook, Instagram ve WhatsApp'taki Arama özelliği üzerinden birçok ülkede ulaşılabilir olmasına zemin hazırladı. Meta AI'ın Messenger'da da erişilebilir kılınması planlanıyor.

Meta, bir süredir Instagram'ın arama çubuğuna sohbet botunu yerleştirmek için gizli testler yürütüyordu. Llama 3 güncellemesiyle birlikte şirket, sosyal medya platformlarının tamamında Meta AI'ı konuşlandırmayı başardı. Kullanıcılar ayrıca "meta.ai" üzerinden sohbet botu özelliğine erişebilecekler.

Llama 3 güncellemesiyle birlikte gelen bazı özellikler, dikkat çekici yenilikler içeriyor. Meta AI artık kullanıcı sorgularına Google ve Bing destekli arama sonuçları görüntüleyebiliyor. Görüntü oluşturma süreleri de önemli ölçüde kısalırken, Meta AI artık görüntüleri gerçek zamanlı olarak GIF'e dönüştürebiliyor.

Meta'nın bir sonraki hedefi, Meta AI'ı platformlarına eksiksiz bir şekilde entegre etmek. Bunların yanı sıra sohbet botunun Meta Quest VR gözlüklerinde de kullanıma sunulması planlanıyor.

Meta AI, şu ana kadar çok sayıda ülkede kullanıma açıldı, ancak Türkiye bu ülkeler arasında yer almıyor. Buna rağmen Meta, büyük lansmanından önce kullanıcı geri bildirimlerini toplayarak yapay zekasını daha da geliştirmeyi amaçlıyor.

Peki, siz bu konudaki düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümünde belirtmekten çekinmeyin.