Ücretsiz VPN hizmeti, istemci ve sunucu arasında şifreleme sağlayan, özel bir sanal ağ anlamına gelir. Bu hizmetin temel amacı, internet trafiğini şifrelemek ve IP adresini değiştirmektir.

Mac, Android, iOS ve PC için en iyi ücretsiz VPN programları neler? Bedava VPN hizmetleri ile internette hiçbir ödeme yapmadan anonim bir şekilde gezebilirsiniz. Bu yazıda çevrim içi ortamda kısıtlamaları kaldırmak ve güvenli bir şekilde gezinmek isteyen kullanıcılar için en iyi VPN uygulamalarını bir arada topladık.

İnternet kullanıcıları çeşitli nedenlerden dolayı akıllı telefon, bilgisayar ya da tablette VPN programı kullanmak isteyebilir. Günümüzde hem ücretli hem de ücretsiz çok sayıda hizmet bulunmaktadır. Bu programların bazıları sunduğu yüksek veri tüketim sınırının olmaması ile dikkat çekerken bazıları ise kullanım kolaylığı ile ön plana çıkmaktadır.


VPN Nedir ?


VPN, doğrudan çevirecek olursak İngilizce sanal özel ağ (virtual private network) anlamına geliyor ve olmadığınız bir yerdeki fiziksel bir ağa sizi uzaktan bağlıyor. Kimisi bu teknolojiyi şirketlerinin yerel ağına sanki oradaymış gibi bağlanmak için kullansa da bazı zorunluluklardan dolayı bu kavramı tıpkı DNS gibi öğrenmek zorunda kalan yoldaki vatandaş için VPN girilemeyen sitelere girilebilmesini sağlayan mucizevi bir çözüm.

En İyi Ücretsiz VPN Programları

  1. Hotspot Shield - Güvenlik odaklı
  2. TunnelBear - Kullanımı kolay
  3. Speedify - Süper güvenli hız
  4. ExpressVPN - 90'dan fazla ülke mevcut
  5. Windscribe - Etkili ücretsiz VPN
  6. ProtonVPN Ücretsiz - Çapraz platform uyumlu VPN
  7. Hide.me VPN - 7/24 teknik destek
  8. PrivateTunnel - Geniş istemci yelpazesi
  9. ZenMate VPN - Sıradan kullanıcılar için
  10. NordVPN - Çift VPN özelliği
  11. CyberGhost - Ortalama internet gezintileri için
  12. Surfshark - Küçük işletmeler için
  13. IPVanish - İstikrarlı hız
En iyi 13 VPN programını sizler için derledik. Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.