iphone 15 pro

iPhone 15 ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. iPhone 15 ailesinin bu Eylül ayında Apple etkinliğinde tanıtılması bekleniyor. Daha önce, teklik bilgileri paylaşılan iPhone 15'in bu sefer de render görüntüleri paylaşıldı




İşte iPhone 15'in Tasarımı :

Apple'ın iPhone 15 Pro modeli için iddia edilen özellikler arasında, yuvarlatılmış kenarları olan bir tasarım ve titanyum kasaya sahip olması yer alıyor. Sızdırılan bilgilere göre, cihazda daha büyük bir dinamik ada ve daha geniş kamera lensi de bulunacak.



iPhone 15 serisi için önemli bir yenilik, Type-C girişi olarak ifade edilmektedir. Sızdırılan görüntülerde, Apple'ın tüm iPhone 15 modellerinde Type-C girişi kullanacağı görülmektedir. Hızlı şarj teknolojisinin sadece Apple onaylı kablolar ile yapılacağı belirtilmelidir.
ShrimpApplePro, iPhone 15 modellerinin yalnızca Apple Made for iPhone (MFi) programı tarafından onaylanan USB-C aksesuarlarını resmi olarak destekleyeceğini ifade etti. Apple'ın tedarikçisi olan Foxconn'un, EarPods gibi aksesuarlar ve MFi sertifikalı USB-C konektörlü kablolar ürettiği iddia ediliyor.


Sızdırılan yeni bilgilere göre Apple, dünyanın en ince çerçevesine sahip telefonunu geliştirmek için çalışmalarını hızlandırdı. iPhone 15 Pro'nun 1.55mm çerçeve ile tanıtılması bekleniyor.


Apple'ın iPhone 15 serisi, Sony'nin en yeni "son teknoloji" görüntü sensörlerini kullanacağına dair spekülasyonlar var. Sony, fotodiyotları ve transistörleri ayrı katmanlara yerleştirerek daha fazla fotodiyoda izin veren yarı iletken mimarisi kullanıyor. Tüm iPhone 15 modellerinin yeni sensör teknolojisini kullanıp kullanmayacağı veya Apple'ın iPhone 15 Pro modelleriyle sınırlı kalacağı henüz bilinmiyor.





iPhone 15 Pro modellerinin TSMC'nin yeni nesil 3nm teknolojisi üzerine inşa edilmiş bir A serisi çipe sahip ilk modeller olması bekleniyor. 3nm çip teknolojisi, işlem performansını yüzde 10 ila 15 oranında artıracağı ve aynı zamanda güç tüketimini yüzde 35'e kadar azaltacağı tahmin ediliyor. A17 Bionic işlemcilerin sadece iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde kullanılacağı belirtiliyor.




Peki siz iPhone 15 ile ilgili neler düşünüyorsunuz ? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.